3 nejoblíbenější recepty naší redakce s vlašskými ořechy. Vyzkoušíte je? Tak nám pošlete fotografii a pár slov. (pokračování článku)
Pojďme se podívat na rakouská jídla, která jsou známá a populární také v Česku. Jak jste na tom vy? Patří také mezi Vaše oblíbené? ...na závěr článku jsme nemohli nezmínit typickou rakouskou ňamku, na které si pochutnávají lidé více než 100 let. (pokračování článku)
Z avokáda můžete připravit báječné lehké a zdravé pokrmy. Po prvním ochutnání si avokádo zamilujete. (pokračování článku)
Kapr je sladkovodní ryba, kterou máme spojenou s Vánocemi. Ovšem nejenom na Vánoce si můžete na pokrmech z ryb pochutnat. (pokračování článku)
Mleté maso se nejčastěji přidává k bramborám, těstovinám, do lasagní, na pizzu, do rolád, závitků, tortill a sekaných. Také je vhodné k přípravě karbanátků, knedlíčků do polévky a do hamburgerů. (pokračování článku)
Datle se přidávají do sladkých i slaných jídel, ale dají se pojídat i samotné. Hodí se např. do salátů, k masu, jako součást různých moučníků, pudinků, sirupů atd. Datle seženete téměř ve všech supermarketech po celý rok. K dostání jsou většinou jen sušené. (pokračování článku)
Mírně nahořklá chuť grepů se hodí do různých salátů, lisovaných šťáv, ale i ke kuřecímu, krůtímu, kachnímu či králičímu masu. Skvěle také chutná v různých moučníkách, například v grepových řezech nebo dortu. (pokračování článku)
Rizoto je původem italský pokrm. Lze ho připravovat na nespočet různých variací. My jsme pro vás připravili 6 receptů, kterými se můžete při přípravě tohoto pokrmu inspirovat. (pokračování článku)
Ananas lze využít jak v teplé, tak ve studené kuchyni. V teplé kuchyni jeho uplatnění najdeme například při přípravě thajské, čínské či indické kuchyně. Ve studené je součástí nejrůznějších salátů, koktejlů či šťáv. Také se využívá při přípravě různých zákusků, dortů či řezů. (pokračování článku)
Losos není chuťově velmi výrazná ryba, proto se hodí pro téměř každou kuchyňskou úpravu. Obsahuje málo kostí a má velmi šťavnatou a delikátní chuť. Losos se nesmí přepéct, maso musí zůstat částečně syrové, jedině tak bude šťavnaté a také nepoužívejte příliš mnoho koření, abyste nepřebili jemnou chuť masa. Lososa seženete téměř ve všech větších supermarketech. Pokud ovšem dáváte přednost divoké variantě lososa, pak musíte do specializovaných prodejen s rybami. (pokračování článku)
Doporučujeme:Výkup zemědělské půdy na pozemkyafarmy.cz
Vybavení obchodů
České krepové povlečení
České sedací soupravy
Mezonitě
Amalgám a jeho vlastnosti